top of page

Debby Gillet

Naast mijn drukke baan zet ik me met alle liefde in voor katten. Ik heb al een groot aantal katten een fijn thuis mogen geven. Een daarvan was Muffin, mijn suikerkat.

 

Muffin was niet alleen mijn beste vriend, maar ook de beste patiënt. Gelukkig maar, want we hebben wat meegemaakt! Toen hij 10 was kreeg hij suikerziekte. Dikke paniek natuurlijk, want ik ben zelf al als de dood voor spuiten, laat staan dat ik Muffin pijn zou doen! Ook dacht ik dat we nooit meer op vakantie zouden kunnen vanwege die twee spuitjes per dag. Maar gelukkig hadden we een fijne dierenarts die ons leerde spuiten en glucose meten. De dierenarts gaf ons ook de naam van een dierenverzorger in Zwolle die Muffin zou kunnen spuiten op de momenten dat het ons zelf niet lukte. En ik werd lid van het diabeteskatten forum, waar iedereen altijd met advies klaar stond. Fijn om niet alleen te zijn!

 

Muffin heeft zichtbaar genoten van het leven. Lekker struinen in de tuin, in het zonnetje op de tuintafel, languit boven op bed, maar vooral ook lekker op zijn plekje midden op de bank en altijd bij me in de buurt. Door de suiker is onze band eigenlijk alleen maar hechter geworden. Op zijn zestiende kreeg Muffin er een chronische alvleesklierontsteking bij en de laatste 2 jaar had Muffin lichte nierproblemen en hoge bloeddruk. Ook dit was prima met medicijnen en supplementen te behandelen. Uiteindelijk is hij 20+ geworden en wat hebben we een mooi leven gehad samen! RIP mooie lieve Muffin <3

Op dit moment zijn we het gelukkige personeel van vier ex-zwerfkatjes: Loki, Hero, Zusje en Jack

15284799_824780534291459_854043015635943
bottom of page