top of page

Rinus

Beste allemaal, bij deze onze ervaring:

Toen bij onze kater Rinus diabetes werd gediagnosticeerd, zijn we ons kapot geschrokken. Eerst durfden we helemaal niet te spuiten... gelukkig hebben onze kids doorgezet en hebben zij de behandeling gezamenlijk verzorgd (inclusief bloedsuiker prikken)!

En gelukkig verkregen we via internet en van een paar lieve "katten mensen" meer informatie en nuttige adviezen! Zo zijn we ook overgestapt op koolhydraat-arm natvoer. Het is haast een wonder: inmiddels hoeven we helemaal geen insuline meer te spuiten en is hij geheel hersteld!

Wij vermoeden dat de combinatie van Prednison (tegen maagontsteking) en de overgang naar dieet-brokjesvoer (voorgeschreven door de dierenarts: "lichtverteerbaar", maar - naar nu blijkt - heel suikerrijk) ruim een half jaar voor zijn diagnose, niet goed is geweest.

Inmiddels is onze kater helemaal hersteld en hoeven we geen insuline meer te spuiten! Wat zijn wij blij voor hem (en met hem)! Hopelijk kan onze ervaring die ik hier met jullie deel, ook anderen helpen.

Veel sterkte iedereen!

hele klusje duurde nog maar 2 minuten en was zo gepiept. Het was motiverend om te zien hoe veel levendiger hij werd en we hadden ook het idee dat onze band met hem sterker werd.

Het prikken werd een soort 'intiem' moment. Het was af en toe een uitdaging om het prikken te plannen bij etentjes en feestjes, maar dat is bijna altijd gelukt. Veel mensen in onze omgeving hadden er begrip voor en zo niet, dan maar niet. Snowy hoort bij ons leven en nu was ons leven zo. Onze kattenoppas prikte Snowy als wij op vakantie gingen, een weekend weg waren of echt een keer niet konden. Van ons had ie zo 80 mogen worden, maar hij is helaas overleden aan kanker. Hij wordt nog steeds ontzettend gemist.

Pauline en Eric

bottom of page