top of page

Leven met een suikerkat

Kom je net terug van de dierenarts? En is er bij jouw kat diabetes geconstateerd? Wat nu? Hoe ga je je levensritme indelen? Dikke paniek? Dat is gelukkig nergens voor nodig. Suikerziekte is niet het einde van de wereld, ook niet voor je kat! Met de juiste verzorging kan je suikerkat nog lang een heel mooi leven hebben. Natuurlijk is het soms ook best spannend, omdat je niet weet wat er met je kat gebeurt. 

 

Onze ervaring is zelfs dat het leven met een suikerkat een extra dimensie toevoegt aan je leven. Je moet misschien je dagelijkse routine erop aanpassen. Maar door het intensievere dagelijkse contact bouw je een nog sterkere band op met je kat.

Op deze website vind je praktische informatie over het leven met een suikerkat. We zijn geen dierenarts en verwijzen je voor medisch advies dan ook graag door naar je eigen dierenarts.

Insuline

Een van de eerste dingen die je suikerkat nodig heeft is insuline. Er zijn momenteel drie soorten insuline op de markt: Caninsulin, ProZinc en Lantus. Geen van deze insulines is goed of slecht. Afhankelijk van je kat en je eigen situatie kun je in overleg met je dierenarts kiezen voor de een of de ander. 

Dieetvoer

Naast insuline is aangepast voer essentieel. Voor een suikerkat is het belangrijk dat zijn of haar dieet weinig koolhydraten bevat. Insuline behoefte afstemmen op het voedingspatroon. Belangrijk hierbij is regelmaat en dat je kat blijft eten.

Complicaties

Net als met welke andere aandoening dan ook kunnen er zich ook bij suikerziekte complicaties voor doen. Laat je hierover door de dierenarts voorlichten. Mocht je vragen hebben, neem contact met ons op.

Ervaringen van anderen

Er zijn veel mensen die leven met een suikerkat. Zij kunnen u veel vertellen over het dagelijks leven met een suikerkat. Raadpleeg ervaringsdeskundigen​. Bij links staat een aantal verwijzingen naar diverse lotgenotenforums. Hou vooral contact met je dierenarts.

Kom je er niet uit?

Lukt het je niet om twee keer per dag insuline te geven omdat je bijvoorbeeld onregelmatig werk hebt, of om een andere reden? Neem dan contact met ons op via info@suikerkattenpunt.nl. Misschien kunnen we je helpen. Hou er wel rekening mee dat wij je kat niet kunnen opvangen.

Bij ons werk worden wij ondersteund door de endocrinologen van de Faculteit Diergeneeskunde te Utrecht.

Per 1 januari 2024 gaat Stichting Suikerkattenpunt samen met Stichting Beertje en verhuist de informatie op deze website naar een eigen plekje op de website van Stichting Beertje. Meer nieuws volgt gauw!

bottom of page