Over ons

Wij zijn Emilie Mandersloot en Debby Gillet. Wij hebben in ons leven een of meerdere suikerkatten mogen verzorgen, of doen dat nog steeds. Wij zijn geen dierenarts, maar willen suikerkatten in een positief daglicht stellen en eigenaren ondersteunen bij het thuis verzorgen van een kat met suikerziekte, zodat deze kat gewoon lekker bij zijn eigen baasje thuis kan blijven. En dat er, alleen als het echt niet kan, een ander plekje voor de kat gezocht wordt. Het liefst bij een nieuw baasje, maar eventueel voor tijdelijke opvang bij een stichting. Wil je ook iets betekenen voor suikerkatten via dit suikerkattenpunt? Neem dan contact met ons op via info@suikerkattenpunt.nl.

In deze terugblik lees je alles over de totstandkoming van Suikerkattenpunt en in ons beleidsplan staat beschreven wat we doen. Ons fiscaal nummer is 860499510. Suikerkattenpunt is door de Belastingdienst aangewezen als algemeen nut beogende instelling (ANBI). Dit betekent dat een donatie aan Suikerkattenpunt aftrekbaar is van de belasting.

Bij ons werk worden wij ondersteund door de endocrinologen van de Faculteit Diergeneeskunde te Utrecht.

Emilie Mandersloot

Je hart volgen, van je hobby je beroep maken? Dat heb ik na jarenlang bedrijfsleven gedaan. Uit de hand gelopen vrijwilligerswerk op het asiel? Ook daar kan ik ja tegen zeggen. In het asiel begon ik met het opvangen van oude en/of zieke katten. Inmiddels ben ik paraveterinair en (mede-initiatiefnemer en) beheerder van Stichting Beertje voor katten in hun laatste levensfase. Daar vangen wij ook senior diabeteskatten op. Onze lieve Does was een aantal jaren geleden de eerste. En waar er één is kan je er best meer verzorgen, en dat doen we dus ook. Want senior katten zijn leuk, senior suikerkatten nóg leuker en de lieve mensen die we al doende ontmoet hebben en waar we veel van geleerd hebben, zou ik niet meer uit mijn leven weg kunnen denken.

De ervaring en kennis die ik heb opgedaan met senior- en suikerkatten wil ik heel graag met u delen. Want het verzorgen van suikerkatten lijkt in eerste instantie een hele opgave, maar met een beetje basiskennis van deze ziekte, wat kleine aanpassingen in je leven en wat creatief denken vinden wij het heel goed te doen. En het is toch het allerleukst als welke kat dan ook met zijn eigen rugzakje kan blijven waar hij hoort? En als dat écht niet kan, dat dan het beste plekje ooit voor die lieverd gevonden wordt?

Debby Gillet

Naast mijn drukke baan zet ik me met alle liefde in voor zielige en zieke katten. Ik heb er in mijn leven een aantal mogen verzorgen, eerst onze eigen katten toen ze ouder werden en later katten uit het asiel. Door de verzorging van een kat met diabetes of bijvoorbeeld nierfalen wordt de band met je kat nog hechter. Mijn suikerkat Muffin is 20+ geworden en heeft een prachtig leven gehad. En een blije kat, daar doe je het toch voor?


Stichting Suikerkattenpunt         E-mail info@suikerkattenpunt.nl         Rekening nr. NL22 SNSB 0787 8211 52         KvK nr. 76077675