top of page

Wafel van Sofie

Januari 2019: Wat is er mis met Wafel? Hij was afgevallen en was constant uitgehongerd, hij dronk veel en plaste nog meer, ook naast de bakken! Dus hop naar de dierenarts voor een onderzoek! We waren erg bang dat het nierfalen zou zijn, omdat de symptomen wat leken op die van zijn broertje, van wie we enkele maanden daarvoor afscheid hadden moeten nemen.

Toen we de diagnose suikerziekte kregen, waren we eigenlijk opgelucht dat het een ziekte is waarmee een kat gewoon kan leven en oud kan worden. Ik had tijdens mijn studentenjaren altijd gewerkt in een honden- en kattenhotel en daar had ik al een eerste kennismaking gehad met een oude kattin die suikerziekte had.

We zijn onmiddellijk gestart met insuline, overgeschakeld op koolhydraatarm voer en ik heb me aangemeld op het diabeteskatten forum.

Het was in het begin even aanpassen omdat insuline altijd rond hetzelfde uur gespoten moet worden, maar nu is het gewoon routine. Ook als we weg moeten

Wafel van Sofie

probeer ik te plannen zodat we Wafel toch nog kunnen verzorgen, of in uiterste nood kan ik altijd rekenen op mijn mama of zus om de katjes te komen verzorgen en Wafel te prikken.

Wafel z'n dagen zien eruit als volgt:

7u30-8u: eten, meten en insuline

Slapen, spelen met de andere kat Mister Pickles, wassen

12u: de timerbak die we 's ochtends hebben klaargezet gaat open: eten!!!

Slapen, spelen met Mister Pickles, wassen

16u: de timerbak gaat weer open: eten!!!

Slapen, spelen met Mister Pickles, wassen

20u: eten, meten en insuline

Slapen, spelen met insuline, wassen

20u30: eten

Slapen

4u: de timerbak gaat weer open: eten!!!

Slapen

Wafel is nu een hele gelukkige kat (al dat eten en zo vaak per dag!). Nu is hij heel aanwezig in huis, speelt veel en is graag bij ons. Hij ziet er ook anders uit, zijn vacht is mooi fluffy en zacht en zijn oogjes zijn helderder. Onlangs zei mijn vriend nog dat Wafel er nu jonger uitziet dan een jaar geleden!

We hebben een kort filmpje gemaakt van de eet-meet-prik routine. Bekijk hier het filmpje.

bottom of page